Tenniskids competitie

Tennis voor kinderen tot en met 12 jaar totaal vernieuwd!!!!

Houd uw brievenbus in de gaten.

Vanaf september dit jaar speel je in heel Nederland als jeugdlid (4-12 jaar) in een bepaalde kleur. Bij elke kleur hoort een eigen baanformaat, eigen soort bal en eigen regels. Deze nieuwe manier van tennissen voor de jeugd heet: TENNISKIDS. Afhankelijk van je leeftijd en wat je al kan met een balletje en een racket wordt je ingedeeld. De KNLTB heeft hier een kijkwijzer voor ontwikkeld en in combinatie met de ervaring en deskundigheid van Tennisschool Omnibus, word je ingedeeld in rood, oranje, groen of 'geel'.

Kijk voor verder informatie op tenniskids.nl of in de ‘informatiefolder tenniskids’ onder het kopje JEUGD.

Waarom Tenniskids?

Kinderen die voor het eerst gaan tennissen en gelijk beginnen op een groot veld verliezen snel hun aandacht en interesse. De rally´s zijn kort, de ballen stuiteren over hun hoofd en ze zijn het vooral bezig met ballen rapen. Om die reden spelen we afgelopen jaren al met de oranje (tot en met 8) en groene ballen (tot en met 10). Tenniskids gaat nog een stap verder….

Tenniskids houdt rekening met de ontwikkeling en het aandachtsniveau van een leeftijdsgroep en biedt tegelijk de mogelijkheid om in te delen op vaardigheden van het individuele kind. Het uiteindelijke doel van tenniskids is PLEZIER. Door het spel uitdagend te maken krijgen, hebben en… houden de kinderen plezier in tennis!! Tennis wordt verslavend leuk! Kijk voor uw beeldvorming ook bij de informatie KNLTB  ‘ieder kind zijn eigen kleur’ en de filmpjes die hierbij horen.

Tenniskids worldtour en competitie

Eind mei gaan we de kinderen opgeven voor de tenniskidscompetitie in het najaar, en dus volgens nieuwe stijl. Dit betekent voor:

  • ROOD en ORANJE: 9 zondagochtenden in het jaar, op de eerste zondag van de maand (behalve december, januari, februari)
  • GROEN blijft gewoon op de woensdag, 6 of 7 middagen en
  • GEEL speelt op de zondag volgens het reguliere systeem.

Rond 20 mei krijgt u een brief in de brievenbus met nadere informatie.

Wat er veranderd is aan het meedoen aan de competitie:

  • Als je traint, speel je competitie mee in je kleur.
  • Wanneer competitiespelen helemaal NIET is in te plannen voor het kind, dan DIENT u als  de ouder/verzorger  AAN te GEVEN dat uw kind GEEN competitie gaat spelen.

Het zal allemaal even wennen zijn voor u, voor ons en zeker ook voor de kinderen die nu al gewend zijn geraakt aan t/m 8 of t/m 10 tennis. Maarrrr…. wanneer we dit met elkaar oppakken, dan weten we al snel niet beter dan dat het altijd zo is geweest. Tennis wordt verslavend leuk! Op 8 juni a.s is om 19.00 uur nodigen we u uit voor dé informatieavond over Tenniskids. Heeft u al eerder vragen? Ons emailadres is: tvojeugd@hotmail.com. Natuurlijk kunt u altijd  één van de jeugdcommissieleden of Remco, de tennisleraar, aan schieten.

Voor nu:  sportieve groeten van de Jeugdcommissie

PS: zaterdag 8 juni is de eerste dag van ons altijd gezellige Hugo Lens Optiek Openjeugdtoernooi. Geef je op via toernooiklapper .nl…….. op 21 mei sluit de inschrijvingsperiode.