TVO start met Laddercompetitie

20 juni 2020


Wat is een laddercompetitie? De laddercompetitie is een uitdaagsysteem, waarbij spelers elkaar - volgens bepaalde regels - individueel kunnen uitdagen tot een officiële tennispartij met als doel steeds hoger op de ''ladder'' te komen. Zodoende beklim of daal je op de ladder.

Wij gaan spelen in 2 categorieën, categorie "enkel" en "dubbel". Beide categorien zijn als een opstart gemengde poules. Dit houdt in dat in de enkel een heer tegen een dame kan spelen, in de dubbel categorie een HD tegen een DD of een GD. Alle combinaties zijn in deze opgezette categorie mogelijk.  

Belangrijk: Wij willen graag van onze leden horen aan welke laddercompetities er behoefte is. De mogelijkheden zijn legio maar er moeten natuurlijk wel voldoende aanmeldingen zijn. Bijvoorbeeld een categorie heren enkel competitie, categorie dames dubbel , of een categorie op sterkte bijv A (3-6)  en B (7-9) of een categorie op leeftijd (bijv vanaf 55 jaar) .

Wat zijn de regels? Om tijd te sparen ivm 1 uur baanreservering speel je volgens de Pro Set regels. Dit betekent dat iedere set begint met de stand 2-2, verder speel je de set gewoon uit. Bij deuce speel je winnend punt, waarbij de ontvanger beslist op welke kant er gereserveerd wordt.  Komt de stand in set gelijk, dan speel je een tiebreak (tot 7) volgens de normale regels. Ben je na 1 uur nog niet helemaal klaar, dan wint de persoon die voor staat in de beslissende set/tiebreak. Is de baan niet na jou gereserveerd, dan kan je natuurlijk de wedstrijd uitspelen.

Hoe kan ik meedoen?

Je kan je inschrijven via de KNLTB- Clubapp: onderste balk 'spelen' -> bovenaan kiezen 'Wedstrijden' -> kies 'laddercompetitie' -> en bovenaan 'Mijn competities'. Daar kies je aan welke laddercompetitie je mee wilt doen. Inschrijven kan ook via 'Mijn omgeving' op de clubwebsite. Hiervoor ga je naar het kopje 'Laddercompetities' en klik je bij de gewenste competitie op 'Toon details'.

Kijk voor meer informatie over het inschrijven op: Inschrijven laddercompetitie Vervolgens kan je gaan beginnen.

De bedoeling is dat je een deelnemer uitdaagt die hoger op de ladder staat dan jij en zodoende je plaats op de ladder gaat bepalen. 

Vergeet niet voor iedere wedstrijd een baan te reserveren! Aan het einde van de laddercompetitie (totaal 12 weken) wordt gekeken wie er bovenaan is geeindigd. Daarna starten we weer een nieuwe competitie.

Lees voor de start de hele uitleg over de laddercompetitie op: Uitleg en spelregels laddercompetitie We hopen dat jullie allemaal meedoen!

Voor vragen of onduidelijkheden mail naar [email protected]

Met sportieve groet, Bestuur en seniorencommissie     

zie ook email van 20-6-2020

Nieuwscategorieën


Reacties

avatar
Marije Spierings 10-07-2020 14:52

Misschien een “stomme” vraag maar hoe bepaal je je sterkte? Net lid geworden en vroeger wel getennist dus wel wat ervaring maar geen idee wat mijn sterkte is.

avatar
Sandra Brouwer 20-06-2020 20:28

indeling op sterkte lijkt mij een goed plan

Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 181 483 573

Address

Pyroladreef 1
3233 VN Oostvoorne