Tenniskids, Worldtour & Competitie

Tenniskids is het KNLTB programma voor kinderen tot en met 14 jaar. Met speciale ballen, rackets, banen, oefeningen leert zelfs de jongste jeugd de sport razendsnel spelen. Kinderen worden direct in een team met leeftijdgenootjes geplaatst. Zo maken ze snel nieuwe vriendjes en werken ze samen naar duidelijke doelen toe. Dat is niet alleen goed voor de fysieke maar ook voor de sociale vaardigheden. Plezier en samenspel daar draait het om bij Tenniskids.

Binnen Tenniskids:

  • Spelen kinderen al heel snel wedstrijdjes
  • Worden kinderen meteen opgenomen in een team
  • Leren de kinderen op een leuke manier de juiste techniek
  • Ontwikkelen ze zich niet alleen met het racket maar in hun algehele coordinatie en sportbewustzijn.

 

 

Blauw

Speciaal voor de jongste jeugd is er Tenniskids Blauw. In deze eerste fase maken kinderen van 4 tot 6 jaar kennis met het tennisspel en de vereniging , waarbij het plezier centraal staat. Met verschillende eenvoudige en speelse oefeningen ontwikkelen de kinderen hun eerste bal- en racketvaardigheden. De oefeningen zoals tikspelletjes en balspelletjes zonder racket zijn volledig afgestemd op de leeftijd van het kind. Plezier en samenspel staan voorop.

Opbouw

Er worden 4 lesblokken per jaar aangeboden die inspelen op de belevingswereld van het kind. Ieder blok heeft een eigen thema. Dierentuin, Circus, Op vakantie en Ridders&Prinsessen. Ieder blok heeft een ander thema en bestaat uit 8 lessen en worden afgesloten met een eindevenement. Iedere les bestaat uit verschillende oefeningen zoals tik en balspelletjes met en zonder racket. 

Lesdata

Vanaf vrijdagmiddag 14 september 2018 van 14:20-15:00 uur.

Lesgeld

Het lesgeld bedraagt € 50,-- voor 8 lessen. De kinderen kunnen per lesblok instromen.

Aanmelden

Via inschrijfformulier Tenniskids Blauw. Te vinden in het clubhuis van TV Oostvoorne.  Deze kan ingeleverd worden bij Angelique Teichmann-Pansier of Remco van Reek. 

Leeftijd

De adviesleeftijd voor Tenniskids Blauw is 4 t/m 6 jaar. Zodra het kind de leeftijd van 6 jaar bereikt zal het deelnemen aan het programma van Tenniskids Rood afhankelijk van de vaardigheden. Trainers adviseren of een kind qua niveau langer in een bepaalde kleur speelt.

Baan

Bij oefeningen wordt gebruik gemaakt van de gehele tennisbaan. De tennisbaan wordt omgedoopt tot een speelveld.

Ballen

Er wordt gespeeld met een blauwe en/of rode bal. De blauwe bal is groter en zachter dan de rode bal. Dit is makkelijk voor de jongste kinderen. Zo ervaren de kinderen sneller successen in de oefeningen.

Racket

Het racket is tussen de 45-48 cm lang. Dit is afhankelijk van de lengte, kracht en vaardigheden van het kind. Vraag altijd de trainer om advies.

Rood

In Tenniskids Rood maken kinderen van 6 t/m 9 jaar verder kennis met het tennisspel. Ze leren de basisvaardigheden op het gebied van bewegen en coordinatie. Kinderen van 8 en 9 jaar kunnen in oranje spelen. De trainer adviseert of een kind qua niveau eerder of langer in een kleur speelt. Kinderen die tennisse in rood maken kennis met leuke activiteiten en spelen korte wedstrijden in de Tenniskids Competitie. De Kia Worldtour Rood. Daarnaast kunnen zij meedoen aan korte toernooitjes. Vaak van een dag of dagdeel. In rood wordt er gespeeld met een zachte rode bal op een minibaan.

Oranje

In de volgende fase van tenniskids wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling. De kinderen 8 t/m 11 jaar oud leren nieuwe slagen en technieken die hen helpen om uiteindelijk te kunnen spelen op een grote baan. Er wordt gespeeld op een driekwart baan. Er wordt gespeeld met een oranje bal die geschikt is voor de driekwartbaan. De wedstrijden worden steeds langer en ook hier kunnen de kinderen meedoen aan de Tenniskids competitie Kia Worldtour Oranje. Ook kinderen kunnen meedoen aan toernooitjes. Dit zijn meestal eendaagse toernooitjes.

Groen

Dit is de laatste fase in de voorbereiding op "hele baan" tennis. De kinderen zijn 10 t/m 14 jaar. Er wordt getennist op een hele baan en technieken, tactieken, en atletische vaardigheden worden in deze fase verder ontwikkeld. De wedstrijden worden weer wat langer en het wedstrijd spelen krijgt een steeds belangrijkere rol. De Tenniskids competitie die bij deze fase hoort is de Groene competitie. De groene toernooitjes die worden georganiseerd worden vaak verspreid over meerdere dagen. De toernooitjes zijn ook gekoppeld aan een open jeugd toernooi. In deze fase wordt er met een groene bal gespeeld. Deze is nog net iets langzamer dan de orginele gele bal.

Geel

Na groen zijn de kinderen er helemaal klaar voor om op een hele baan te tennissen met de bekende gele bal. Ze beheersen de juiste techniek om op een heel veld rally's te spelen. De kinderen in de leeftijd van 11 t/m 17 jaar kunnen dan ook mee gaan doen aan de KNLTB jeugdcompetitie in het voor-en najaar.

 

Tenniskids Talentenbord

Op de vereniging staan een drietal Tenniskids talentenborden voor Tenniskids Rood, Oranje en Groen. Hier kunnen de kinderen hun eigen ontwikkeling in volgen. Het Tenniskids talentenbord kent een aantal fases die de kinderen per kleur doorlopen. De uitleg en diepgang van deze fases kunt u terugvinden op de site van www.oostvoorne.tennisconnect.nl